Loonbedrijf Zeijerveld

Tel. 0592-291362                

grasoogst

Grasmaaien
Voor het maaien van gras gebruikt Loonbedrijf Zeijerveld een John Deere triple maaier met een werkbreedte van 8,8 meter. De tijd van het maaien is beperkt, daarom kiest Loonbedrijf Zeijerveld voor een maaier met veel capaciteit. De maaier is uitgerust met kneuzers, waardoor het gras (afhankelijk van de ingestelde agressiviteit) sneller droogt en minder vaak geschud hoeft te worden. Dankzij hydropneumatische maaibalkontlasting glijdt de maaibalk altijd met de juiste bodemdruk over de bodem en wordt het gras op de beste manier gemaaid.

Gras oprapen
Voor het oprapen van gras heeft Loonbedrijf Zeijerveld drie opraapwagens in het machinepark, waaronder twee splinternieuwe Schuitemaker Rapide's. De wagens beschikken allen over een brede rotor-invoer waarmee het gras netjes en snel van het land geraapt en goed gesneden wordt. Achter de invoer zit een driedelige messenbalk, gevuld met maximaal 43 messen. Het gewas kan kort gesneden worden tot minimaal 44 mm. De Rapide's staan bekend om hun hoge persdichtheid. Er kan veel gras in de wagen geperst worde zodat een hoge capaciteit wordt behaald. Onder de wagens zijn brede, hoge landbouwbanden gemonteerd waardoor de bodemdruk minimaal blijft. Het is mogelijk om toevoegmiddel toe te voegen tijdens het gras oprapen door Loonbedrijf Zeijerveld.

Gras hakselen
Voor het hakselen van gras beschikt Loonbedrijf Zeijerveld over een John Deere 7350i Prodrive veldhakselaar. Deze hakselaar beschikt over een 3 meter brede graspick-up om het gras netjes en snel van het land te halen. Het gras wordt gehakseld in een lengte, instelbaar van 10 t/m 44 mm. De hakselaar van Loonbedrijf Zeijerveld is uitgevoerd met 'HarvestLab'. Hiermee wordt van elk perceel een exact overzicht van de opbrengstcomponenten weergegeven. Deze componenten zijn onder andere: opbrengst per hectare, droge stof gehalte, suikergehalte, enz. De hakselaar staat op zeer brede banden waardoor de bodemdruk minimaal is. Het is mogelijk om toevoegmiddel toe te voegen tijdens het gras hakselen door Loonbedrijf Zeijerveld.
Wij beschikken over grote silagewagens voor transport van het land naar de kuil.

Graskuil aanrijden
Voor het aanrijden van de kuil gebruikt Loonbedrijf Zeijerveld shovels. De shovels hebben een hoog eigengewicht waardoor de kuil strak en keihard verdicht wordt en de kans op broei minimaal is. De kuil wordt door ons netjes afgewerkt zodat de klant daar verder geen werk meer van heeft.

Landbouwplastic, onderfolie en wandfolie kunnen door ons uit voorraad geleverd worden.

foto's
Voor de grasoogst bent u bij Loonbedrijf Zeijerveld aan het juiste adres!!

Neem voor meer informatie contact op

Tel. 0592-291362